Når påskefreden sænker sig over Vestjylland, vil Lemvig Varmeværk samtidig have gravet de sidste rør ned til fjernvarmenettet til industrizonen i Rom.
”Vi har været en smule forsinket af den hårde frost, vi fik i februar, men vi har fået indhentet det meste, så hvis ikke der sker flere uforudsete ting, så er vi klar med Rom-udvidelsen i begyndelsen af april som lovet”, siger Thomas Byskov, der er distributionsleder hos Lemvig Varmeværk.
Rom-udvidelsen af fjernvarmenettet fik i december stor national bevågenhed, fordi rørkapperne, der er brugt i anlægsprojektet, er lavet af genanvendt plast. Eksperter udtalte dengang, at både Lemvig Varmeværk og LOGSTOR, som har leveret rørkapperne, er rollemodeller, når det kommer til at vise vejen udi bæredygtige anlægsprojekter.
Og Rom-udvidelsen er ikke kun en gevinst for miljøet, det er også en fordel for Lemvigs virksomheder, der er placeret i industrizonen i Rom.
”Selvfølgelig er der nogle omkostninger ved at koble sig på fjernvarmenettet, men det er en engangsinvestering, og med den investering får vi driftssikkerhed og dermed også større økonomisk sikkerhed”, fortæller Martin Bach, der er fabrikschef hos HETA A/S.
For HETA A/S betyder det, at de kan se frem til en stabil varmeforsyning, der tilmed er en af Danmarks grønneste. Og det er de glade for, fortæller Martin Bach:
”Vi har selv en grøn profil hos HETA, så det læner sig godt op ad de tanker, vi har med vores egne produkter.”
I alt otte virksomheder konverterer ved udvidelsen fra opvarmning med enten pille- eller oliefyr til fjernvarme. Over de næste 20 år betyder det en besparelse på mere end 4550 ton co2.