Lemvig Varmeværk har i årevis leveret en af landets billigste, grønneste og mest stabile varmeforsyninger. Nu tager Lemvig Varmeværk skridtet videre med en investering i millionklassen. En ny elkedel skal sikre nuværende 4000 forbrugere og kommende generationer en endnu mere stabil og klimavenlig varmeforsyning.

”Det her er en måde at sikre, at der altid kommer varme ud af radiatoren for vores forbrugere, når de tænder for radiatoren derhjemme. Og på den mest klimavenlige måde overhovedet”, siger Svend Erik Bjerg, der er driftsleder på Lemvig Varmeværk og uddyber:

”Essensen er, at vi skal have strømmen, når der er rigeligt med strøm, og den er billig. Det vil sige om natten og timerne midt på dagen, når forbrugerne enten sover eller er på arbejde. Og når der står en stiv kuling ind over det vestjyske landskab. Det betyder, at vi sparer på ressourcerne i de danske skove, fordi vi vil bruge mindre flis i varmeproduktionen. Og det er en investering i en mere klimavenlig varmeproduktion”, siger Svend Erik Bjerg.

En ny kedel ville under alle omstændigheder koste varmeværkets forbrugere et tocifret millionbeløb, og den nye elkedel og tilhørende installation er så en 30-40 procent dyrere. Men der går ikke længe før differencen er tjent ind, for den nye grønne investering betyder, at der forventes en årlig besparelse i millionklassen på indkøb af flis. Hvis alt går planmæssigt forventes den nye eldrevne kedel at være i brug engang i efteråret 2021.